torsdag 4. mars 2010

Ingen har väl missat bråket om vem som ska hoppa först i nya holmenkollbacken. Ingen har väl heller missat att det var Bjørn Einar Romøren som snek sig förbi Anette Sagen. En man som igen trampade en kvinna på tårna fick varenda smygfeministiska organisation att reagera som om tredje världskriget brutit ut. Anette själv brydde sig inte så mycket, tyckte mest att det var bra att någon "värmde" upp backen. Romøren blir avstängd i 2 hopptävlingar av Norska hoppförbundet, något jag knappast tror han hade räknat med. Säger det mesta när det direktsänds från presskonferensen om vad som ska ske med Romøren.
Idrott, politik och pengar.. Gränserna suddas sakta ut och allt flyter sammen i en stor röra. Ta bara fotbollen där i stort sett alla storlag egentligen är på konkursens rand men likväl köper spelare för tusentals miljoner. Real Madrid fex hade inför säsongen ett minus som få klubbar klarat uppnå, likaväl köptes Ronaldo, Kaka och flera storstjärnor in för att säkra fler titlar. TV-avtal, sponsorer och reklam styr och att säga att idrott inte är lika med politik är en ren och skär lögn. Se bara Silvio Berlusconi som faktiskt äger Milan samtidigt som han styrer Italien med järnhand, dessutom äger han 3 av de största TV-kanalerna i Italien som dessutom sänder Serie A.. Mångsysslare ja, korrumperad ja kanske. Eller troligen kanske. Men att pengar är makt och att makt styr idrotten lika mycket som politik är det inget tvivel om.

Rekommenderar Bård Tuftes serie i sex program om världens mest prestigefyllda fotbollsderbyn runt om i världen. Idag var han i Turkiet och stod i Fenerbaches supporterskara när de mötte Galatasaray. Alla som gillar fotboll vet att Turkiet är ett av länderna där fotboll sammanliknas med religion. Det engagerar hela landet och gränsen mellan glädje och hat är hårfin när 2 lokala lag möts, såsom denna matchen.
Old firm i Skottland ska besökas och likaså ett derby i Iran. Och såg jag jammen mig inte en AIK-tröja eller inbillade jag mig? Bör ses!

Romøren gråter på presskonferensen haha, clown ass..

Maradonas presskonferense efter Argentinas vinst i Tyskland. Härlig karl. Klart han fortfarande är kungen av fotboll!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar