lørdag 3. oktober 2009

Två gubbar blir en

Fick ligga till 0745 idag, hoppsan du. Är så snäll Felicia.
Vår lilla skatt.
Hon visste kanske att det var helg, tänkte säkert att "idag ska mamma och pappa få vila lite extra". De är ju så kloka de små liven. Jag och Fel hoppade upp ur sängen först och stack ner på 7/11 och köpte färst nybakat flerkornsbröd. Det 3-gradiga regnet stack som en taggbuske i ansiktet när man öppnade dörren och jag undrade var den gula saken på himlen tog vägen.
Har skämt bort en med finväder sista veckorna så man tar nästan solen för givet. 3-gradigt regn stoppar inte en "nästan 2 år gammal" jenta att se det hela positivt och glad e jag för det. För vem kan tycke det är tråkigt när de 2 röda gubbarn blir en grön och man faktiskt får lov att gå över vägen för pappa?
Vad är lite regn då..Extasen är total och ett vårskrik likt Ronja Rövardotter ekar mellan väggarna längs Bygdöy alle. Ekar är ordet. Bara vi ute faktiskt och det är nästan så att vi väcker killen bakom disken när vi entrar butiken. Säkert haft ett långt nattskift stackaren.
Felicia visar hur duktig hon är på att betala brödet med en 50-lapp, släpper växeln på disken och tar brödet. Ok att du just nu bor på Frogner lilla vän, men 20 spänn i tips på ett bröd en Lördag morgon?
Snabbar oss upp för trappan och in i värmen igen, frukosten dukas fram och Felicia skriker brunost innan den ens kommit fram på bordet. Börjar bli en riktigt norsk jente du min vän:).
Ska pröva ta oss ut strax då vi har några små inköp att göra. Får trotsa kylan och regnet och vika upp kragen. Kanske blir fler vårskrik när gröna gubben kommer fram, det värmer i så fall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar