tirsdag 16. november 2010

Zzzzlatan!

Och årets vinnare, vinnare av Aftonbladets och Svenska fotbollsförbundets Guldboll 2010 är: Zzzzlatan Ibrahimovic! Publiken skriker "Ibra, Ibra" och alla ser precis lika chockade ut som tidigare år. Kom igen nu, hur fantasilöst kan det vara egntligen? Killen har vunnit 5 av de senaste 6 bollarna, och endast 2006 var det en annan lirare som fick "entra" scenen(Fredrik Ljungberg)..
Det känns lite förutsägbart. Liiite.
- "Nu har vi fått hem Zlatan till galan så då kan vi väl ge han bollen för att vara schyssta, eller hur Simon..?"
- "Mmmm, klart det Lasse.."
(Simon Bank på Aftonbladet och Lars-Åke Lagrell under den svettiga juryöverläggningen...)
Kanske taktiskt ändå, Mr Z skulle säkert inte komma året efter om han inte fick den. Bor ju en liten diva den svenne-kroatiska kroppen..
Nu ska jag dock inte sitta här och påstå att det fanns någon annan som var MER värd Guldbollen. Zlatan är vår största stjärna och därför fick han guldbollen igen, inte för att han varit bäst den här säsongen. Och vinnaren är: Ola Toivonen! Hade inte smällt lika högt det nej.
Dessutom har vi ingen mittfältsgnetande lirare som Freddie var 2006, som kan konkurrera med Zlatan om det folkkära priset. Nu är ju Freddie fortfarande aktiv, visserligen i USA men kanske han kunde fått nåt annat pris med tanke på att karriären löper mot sitt slut.. Snyggast klädda vinnare anno 2000-talet? Jag menar, ingen annan som går opp med en raggarkedja i jeansen som dessutom är lika tjock som 50 cents halskedja(Eller ska vi kalla det kätting?).
Attityd. Pondus. Divalat. Freddie hade det. Zlatan har det. Ola Toivonen har det inte just nu.*host*

Min guldboll går till Robin. Inte i IFK Göteborg men Söderling. Pratar tennis här alltså, snobbsporternas snobbsport efter golf. Han vann just en mastersturnering, den första sen Thomas Johansson vann Australiska i 2002 och både Federer och Djokovich fick se sig förbipasserade av Tibro-sonen. Luktar respekt!
I helgen är han dessutom med i Masters slutspelet där endast de 8 bästa i världen får vara med. Vinner han alla 3 gruppspelsmatcher(Federer, Roddick och Ferrer) som iofs blir en trixig sak men om han vinner.. så blir han ca 10 mill rikare. Damn! En semi ger runt 3 millar.
Han kan alltså sätta kronan på verket redan nu, endast 26 år gammal.

Bullet for my Valentine på Rockefeller imorgon. Kan funka det, nya plattan "Fever" är ju faktiskt lyssningsbar. Hade gärna sett Stone Sour på Sentrum Scene som spelar samtidigt med men man kan inte få allt..

Inleder med ett träningspass imorgon tidigt.
DET borde jag få guldbollen för!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar