fredag 30. april 2010

Valborg

För 15 år sen hade man varit pissfull på detta tidspunktet. Och var säkert det med ska tilläggas. Valborgsmässoafton eller sista april, är en av de största festkvällarna i Sverige och speciellt i Uppsala. Studenterna på universitet har snickrat ihop sina hemmagjorda båtar eller flottar och sätter av längs Fyrisån med ett publikhav på vardera sida. Ägg kastas från sidorna på dem och merparten av båtarna har gått sönder innan de ens har startat.. Vill minnas att vi köpte ett par kartonger med ägg ett år och slängde för glatta livet, detta var innan man hade börjat dricka och alkoholen fortfarande var lite tabu. Kristoffer, en kompis av mig kastade ett ägg som gick helt över på andra sidan av ån och träffade en stor, grov karl på låret. Smack. Som han jagade oss..och som vi sprang.. Vi tappade bort varandra och eftersom detta var innan mobilens intåg så hamnade vi på olika bussar hem.
Efterkommande år var som sagt VM i fylla och jävelskap. Champagnefrukost på morgonen och sen var det att hålla så länge som möjligt utöver småtimmarna. På kvällen var det alltid den ständiga oron om man skulle komma in med falskleget eller om man skulle komma in på 20-årsstället även om man var 18.. Många blev sittandes på McDonalds hela kvällen eller på Saffets(Världens bästa kebabställe). Haha, vilka minnen.

Fredagskväll och man e ju typ slut. Totalt kaka. Lite Fredagsmys med pizza och chips sammen med Felicia och sen tog väl krafterna slut kan man säga. Blir till att halvsova lite framför Golden Goal tror jag. Jävligt synd att det ligger så sent på Fredagskvällen dock, måste ju lida sig igenom allt annat piss av senkväll och talangjakt först innan godsaken kommer ju! Spar det bästa till sist dock och kanske logiskt.. Säkert fler som mig som kämpar sig igenom kvällen för att se det.
Överlägset program, Elvestad är ju bara för härlig och inslagen över nya sporter övertygar jämt. Golden goal som sagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar