torsdag 10. desember 2009

Obamarama

Da var det dags. Mer eller mindre hela Oslo Sentrum är avspärrat, tusentals poliser står och vinkar i gatorna och ett dussin helikoptrar surrar som elaka bålgetingar i luften. Just nu håller Mr Obama presskonferans efter att ha varit i samtal med Jens Stoltenberg på Stortinget. Komprimerat schema, tror Jens fick 35 minuter med honom.
Ska visst inom slottet en kort tur strax innan utdelningsseremonien går av stapeln i 13-tiden. Efter detta ska han som det står "styra USA" från suiten på Grand Hotell i ett par timmar innan banketten sätter igång ikväll.. Eftersom han dissar Fredspriskonserten imorgon kväll lättar planet redan på Fredag förmiddag från Gardemoen.
Eftersom E6 var avspärrad av och till imorse var de flesta vägar drabbade, så också i sentrum. Var en sinnessjuk kö när jag skulle ner från barnehagen till kontoret och ring 3 såg stiltje ut.. Har naturligtvis inga större planer att sätta igång julhandeln ikväll utan avvaktar till en lugnare idag i Oslo. Satsar på helgen, tror vi ska få fixat det mesta då.

Messi visade igår varför han blev utsedd till Europas bästa fotbollspelare 2009 och smekte in en läcker frispark när Barca säkrade vidare spel i CL. En fröjd att se dem spela och jag är happy att de tog sig vidare, hade inte varit detsamma utan dom.

Ikväll är det Felicia och jag mot världen igen eftersom Jo ska bort.
Blir det som igår kväll blir det väl det vanliga, bygga legohus och kasta boll till varandra. "Inte stå pappa, sitta", "Inte sitta Pappa, stå". Satan vad bestämd hon börjar bli..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar