fredag 25. mars 2011

Madicken - en terrorist? Vinner Daniel Sedin Hart Memorial?

Så var det helg igen. Kittlar dödskönt i kistan som Baloo skulle sagt.. Mormor & Morfar har kommit på helgbesök till Felicias stora glädje, och intaget av lösgodis i soffan är större än snöhögen utanför fönstret.. Hon fick Madicken på dvd i present och huruvida den lilla unga tjejen är ett bra föredömme eller ett praktexemplar i lydnad ska jag låta vara osagt, låter den debatten ligga lugn. Sött? Jovars, dödsött faktiskt. Sen att lilltjejen råljuger, finner på hyss och gör absolut allt man inte får göra det nämner vi inget om. Var ju trots allt vi föräldrar som rekommenderade Mormor att köpa.. Så här är det: Vi ska ju åka till Astrid Lindgrens land i Vimmerby i sommar(Ja Mackan, såg på din blogg att bokningen var klar!) med Felicia och andra barn och då är ju hela poängen att hon ska känna till de flesta figurerna innan hon kommer dit så att upplevelsen blir total. Inte bara Pippi i Villavillekulla som bor där utan också Emil, Karlsson på taket, Madicken, Barnen i bullerbyn och Ronja Rövardotter för att nämna några. Dags att plugga med andra ord! Och det gör vi med hela barndommens största terrorist Madicken..

Färjestad gick ganska komfortabelt upp till 2-0 i matcher även om matchen inte var ojämn igår. Det märks att de väger lite tyngre och att AIK kanske är lite mättat..? Urladdningen mot HV71 har verkar det som, satt sina spår och AIK saknar udden i de sista avgörande momenten. Inte ens Fasth orkar stå helt emot och målen han släppt in i de sista matcherna tog han i matcherna mot HV. Vinner de inte i Globe Arena på Söndag tror jag det är Game Over i Karlstad på Tisdag.. Inte mig emot:) Tror det blir en blytung final mot Luleå. Ser i vart fall så ut efter deras båda Sudden death-vinster mot Skellefteå hittills..

Bröderna Sedin. Say no more. Daniel leder hela poängligan i världens största hockeyliga överlägset, 8 poäng före nästa man. Den mannen är brorsan Henrik.. Samma Henrik som förra året vann just poängligan samt blev framröstad av alla NHL:s spelare till årets mest värdefulla spelare. I år kan alltså också Daniel ta båda skalperna. Vad jag vet är det inga bröder som gjort något liknande tidigare. Såg på ESPA att man jämför dem med Jari Kurri & Wayne Gretzky och vad de uträttade på sin storhetstid.. Bara det osar respekt. Att bli jämförd med dom. Coolt.

Norge-Danmark imorgon. Alla norska tabloider har fullständigt dominerats av denna skitviktiga EM-kvalmatch de sista dagarna och till och med veckorna. Vinner Norge har de ett ben samt halva skallen i EM, ska mycket till för att bomma då. Vinner Danmark är det vidöppet.. Heja Drillo, heja Norge. Låt Riise sätta en drömfrispark från 30 meter.
Låt sen ett reservbetonat Sverige slo Moldavien på Tisdag och vi är ett steg på vägen mot ett mästerskap bestående av både Norge och Sverige. Skulle bli en så jäkla skojig sommar 2012!

Luktar lite i glaset på den Reanult Cognac jag hällt upp. Luktar Fredag och fullständig avslappning. Mmm.

Skål och god helg på er:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar