mandag 21. mars 2011

Angel of Death

Vad är väl en bättre aktivitet en Söndag kväll än lite tung, snabb, aggresiv metall..? Megadeth och Slayer hade slagit sina kloka påsar ihop och tagit turen inom Norges huvudstad. Utsålt två ggr om och ett stappfullt Sentrum Scene. Jag hade aldrig sett Megadeth live och gladde mig något väldigt till att se Dave Mustaine in action på scen för första gången.. Rent karismatiskt sett var han väl ingen talang kanske. Gömde sig mest bakom sin krulliga pannlugg och endast den vesande rösten kunde identifisera att det faktiskt var han.. Skit samma, de leverade varorna och det reellt. Good old classics som "Rust in Peace" ocg "Symphony of destruction" avlöste varandra och ljudet var näst intill Megadethperfekt. Riktigt tight. De spelade en dryg timme innan de gav plats till hjältarna..
För om Megadeth var tight var Slayer ursinnigt tight! Tom Araya fyller 50 bast i juni. 50! Hur dessa, trashmetallens åldersmän och grundläggare orkar hålla koken oppe fortfarande är banne mig en gåta jag inte vet svaret på. Kanske de dricker Chai-te istället för Chall-te?
Slayer ägde scenen i går. Kerry King var lika dominant som han ser ut och Tom Araya såg ut som om han var 25 i rörelserna. Alla gamla godingar spelades upp och t.o.m "Seasons in the abyss" spelades även om den ratades dagen före visst nog.. "Angel of Death" avslutade som vanligt showen och ett mer värdigt avslut får man leta länge efter. Tungt och brutalt. Bang.
Detta gör att man redan längtar till sommarens "Big4" på Ullevi där också Anthrax och Metallica ansluter till dessa 2 gäng. Kan ju inte bli dåligt.. Inte enligt Asbjörn Slettemark i alla fall(bilden).
Norges coolaste programledare och musikjournalist satt bakom oss på galleriet igår kväll. Han är tokfan av Slayer och metalälskare på lik linje med alla oss andra där inne och jag följer ju han på både Twitter och "Pyro" på Tisdagkvällarna. Det inte han vet om musik generellt är inte värt att veta. Stenkoll stavas det, och när vi frågade han om han skulle på Big4 på Ullevi bara log han under sitt perfekt ansade hakskägg. "Selvfölgelig". Han såg visst begge konserterna de fyra giganterna gjorde förra året och när vi frågade han om intern spelordning så fick vi inte bara det utan också antall minuter de troligen spelar. Stenkoll som sagt.
"Vi ses i Göteborg" sade han medans han skyndade iväg med notatblocket i ena handen och lamporna tänts. Det gör vi säkert Asbjörn, det gör vi säkert.. Ta en öl med han på Ullevi, skulle vara jävligt ballt..:)

Awrite! Missade en glödhet sportsöndag igår där det hände både det ena och det andra. Lilleström krossade Stabæk med 7-0(!) i Tippeligapremiären, Brann slog Rosenborg och det bara östes in mål i första omgången av spelrundan. Luleå tvålade dessvärre till Djurgården i sista och sjunde matchen i hockeyslutspelet och möter nu Skellefteå i en ren norrländsk semifinaldrabbning. Färjestad-AIK i den andra. Imorgon börjar dramatiken igen!
"King Henrik" fortsätter storliret i Rangers och det ser ut som att NewYorkarna faktiskt ska klara slutspelsplatsen. Vore så himla skoj om de kunde göra det bra i år. Final mot Sedinarna kanske?

* "Klovn - the movie" måste bara ses haha!

* Fan så coolt det är med grått skägg på Tom Araya..

* Nu är det äntligen vår! 10 grader varmt idag och snön smälter fort nu. Uteserveringarna börjar öppna och solbrillorna är åter igen en måste-ha-pryl. Ahhh!

*Sov knappt 4 timmar i natt och det börjar göra sig påmint. Tror jag har ganska exakt 30 minuter till att disponera på ett inspelat avsnitt av Solsidan innan jag somnar..

*Kan man motstå iPad2 eller TAB2?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar