onsdag 2. februar 2011

"Hey sto, kin på en lina elle..?"

"Travhäst testad positivt för kokain" - VG
Var i hela universum är världen på väg nånstans?
Jag är inte naiv, jag vet att det fuskas i de flesta led som cykel, skidor och friidrott etc. Ryssarna abonnerar säkert på blodplasma inom längskidåkningen med.. Men kokain och trav? Kommer ihåg att Sotomayor åkte dit för ett positivt kokaintest på Sjöbergs tid. Jammen om det inte var efter att han tagit över världsrekordet med.. Kokain, partydrogen. Innesnön.
Därför rubriken chockar mig. Inte det att dopingen också finns i travsporten men att det är kokain som gäller.
Se det framför er på en känd bar på Stureplan, Sthlm:
En hingst i blond pagefrissyr står och hänger i baren, lätt lutandes med ena hoven på bardisken. "Hey sto, kin på en lina elle..?"
Stoet, som redan gått över till avel ser med sina bruna ardennerögon på hingsten och smilar bekräftande. "Gnäggigt skönt.. Inte havre det där direkt.."
Förväntar mig drastiska tilltag snarast och att det blir svårare för hästar att komma in i Stureplans innerkrets, annars är nästa rubrik något som att "Elitloppsvinnaren bakom kokainplantage" eller "Vallack fast för människohandel" typ..

Ps. Sjöberg är också han känd som en snortare av rang men har aldrig testats positivt. I vart fall inte på idrottsliga events...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar