søndag 2. oktober 2011

Klovner i kamp

Vi har sett det förr. Matcherna som är så heta på förhand, matcherna med de mäktigaste inramningarna, matcherna med de största stjärnorna. Derbyn, presigemöten, oavsett. På förhand håller locket på att blåsas av den kokande kastrullen som kan sammanliknas stadion det spelas på. Så blir allt förstört av en jävla clown..? En gulklädd herre som absolut inte KAN hålla sig från att stjäla huvudrollen från de övriga 22 spelarna på planen. En gul clown.. Liverpoolderbyt var som vanligt upptrissat och hade nästan nått kokepunkt före avspark. Lika ovisst som vanligt. Everton med trevande resultat så långt, "The Reds" likaså. Allt var tillrättalat för en kamp över 90 händelserika minuter, och visst blev det händelserikt. Men va fan domare Martin Atkinson, rött kort!!? Alla kunde se, inkluderat vanligtvis enögda Liverpoolfans, att Jack Rodwell definitivt tog bollen och inte benen på Luis Suarez. Kanske ett gult, kanske. Men definitivt inte rött.. En gul clown. En gul clown såg till att festen kom av sig och att Everton fick slita resten av matchen med 10 man. Lite för kin, lite för sugen att inta huvudrollen själv kanske.. Nu blev det en röd forsering resten av matchen. Carroll fick äntligen scora och Suarez kunde fastsätta vinsten till 2-0 senare. En seger Liverpool behövde men ett rött kort inte ens Kenny Dalglish kunde låta bli att le åt.. 

Inter blev fullständigt avklätt hemma på Giuseppe Meazza igår kväll. 
Vilken uppvisning av Napoli! Jag trodde Ranieri hade fått fart på sina blåsvarta lärjungar, speciellt efter CL-triumfen på CSKA tidigare i veckan. Så fel jag hade, Inter blev statister i sin egen film och ett svidande 0-3 hemma var ett faktum. Ynka 4 poäng på 5matcher luktar nästan kris.. 

Man U vann på tomgång, utan att imponera med 2-0 mot svaga Norwich.

Byrivalen City imponerade desto mer då man körde över Blackburn på bortaplan. Tevez utsparkad och Aguero ut med skada. Spelar roll när man slänga in reserver som Nasri och Savic, inte direkt okända namn.. Enkla 4-0 gör att man står åpå samma poäng som United. Kan bli en förbaskat bra säsong detta! 

Roma vann äntligen! Totti!

Juve-Milan ikväll. Zlatan är tillbaka. Större, starkare, hetare än någonsin. KL 2045 på Canal+, jag är gjuten. Hoppas inte den fighten också innehåller en gul clown..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar