onsdag 30. september 2009

Hösten har parkerat

I vanlig anda stressar man ut genom dörren med Felicia i ena handen och väskor och allt i den andra. 0730 e klockan. Satan, kommer jag iväg i god tid före kön? Alltid lika spännande, trafiken är ett märkligt fenomen och man har akldrig någon garanti. Idag var trafikgudarna snälla mot mig och Kirkeveien låg tämligen öde på väg upp mot Sagene. Felicia i komatillstånd i bak som vanligt och Pappa inte speciellt piggare han. Stjärtvärmen åker på för första morgonen på länge och jag känner att jag kanske var lite väl offensiv i min klädsel idag med tanke på att det var 3 ynka grader ute.
T-shirt med öppen kofta över, vad tänkte jag med? Efter att ha lämnat trollet i barnhagen går rundan som vanligt inom posten innan jag till slut ankommer kontoret. Köper nästan aldrig kaffe ute eftersom vi har maskin på kobbet men idag kändes det rätt. En stor, varm kopp som man kan värma händerna i. Eller runt. En stressad karl står och skrapar rutan på bilen och blir ännu senare på jobb än vad han skulle blivit en sommardag utan frost. Jag tar en zipp av min nyupphällda varma kaffe och traskar mot officen. Jag glömde ta stämpel på kaffekortet, fan.

Onsdag betyder som vanligt Back2Basic på Eixia Ringnes. 55 minuters fysisk terror. Terror som dock gör jävligt bra för kondisen och kroppen, men när man e mitt upp i det har man bara lust att gömma sig bakom en vekt eller nåt. Idag ska vi i tillägg på Broker efteråt och ta några kalla med SonyEricsson. Utfallet är väldigt osäkert..

fredag 25. september 2009

"Yeah, aha"

-"Hey Jay, what do u think is the difference between scandiavian and american men?"
-" Well... I don`t know.. how scandinavian men..."
Läs tystnad.
"- How do u work?"
-"U mean music or..?"
-"Yeah"
Vet inte helt vad Skavlan tänkte på när han skissade på intervjun med Jay-Z. Naturligt kan man väl ivart fall inte kalla det, jeez.
Nu var sammansättningen av gäster ganska skum och det kan man inte klandra Fredrik för men det e ju trots allt hans jobb att sy ihop dessa originala individer. Anna Anka och Jay-Z är båda bosatta i staterna, olika människor men samma amerikanska mentalitet. Mixa det med Henrik Schyffert som i och för sig är en jävligt skojig man men denna mix med amerikanska storheter och små lokala Skandinavkändisar, jag vet inte. Skavlan satt ju mest och stammade och visste inte vad han skulle säga när han fick en motfråga.
-"Aha yeah aha?"
Skavlan torkar sig lite lätt i pannan och tar nästa fråga.
Jag gillar Skavlan och har sett de flesta av hans episoder genom tiderna men detta blev lite dumt. Hans styrka e ju just att få alla gäster att involveras i ämnet, när det saknas blir det liksom lite tamt. Jay verkade dock tycka det var skitskoj att bedöma av skrattet hans..

Så här lite har jag att göra. Sitter ensam hemma(Inte helt, Felicia sover) och resenserar Skavlan:). Ett glas rött och lite halvgammal Brie som låg intryckt i kylskåpets högra hörn gör mig sällskap och medans jag har Immortal på låg volym i bakgrunden så e jag trots allt ganska nöjd.
Fredagar är jag helt slut, bara att erkänna. Inte mycket fjutt efter kl 22 och när man har världens mest morgonpigga dotter så ligger väl det i kortena.. Min älskade sambo är ute ikväll och det betyder att jag tar morgonpasset kl 06 imorgon tillsammans med Ole Brum, Fantorangen, Mora Träsk och alla andra. Dags att knyta sig med andra ord om man inte ska vara vrak när Felicia börja pilla en i ansiktet(hon e så söt när hon gör det så man kan inte bli irriterad). Gott att det är helg:).

torsdag 24. september 2009

Stor dag idag

Idag är en stor dag för oss alla som gillar Black metal och hockey. Bergens stolthet släpper idag albumet "All shall fall" och jag gläder mig som ett litet barn att bara sladda in med bilen på bredställ på Platekompaniets ikke existerande parkering i bogstadveien och hoppa jämfota in i butiken. Ge hit Immortal!!! Ska vara höfligare än så. Är ju trots allt svensk.
Blir som sagt spännande att höra vad Abbath & co har snickrat ihop denna gången. De små snuttarna jag har hört låter lovande.

Foppa gör comeback ikväll mot Frölunda. För 31:a gången och efter otaliga operationer tror jag. Fungerar det inte ikväll med foten hans så e det nog game over. Jag håller tummarna för Kung Peter jag. Oavsett utgång, du är en av de största profilerna genom tiderna och inte många andra som fått sin dragning på ett frimärke. Stor respekt av det!

Dags att köra Alex i möte(eftersom han inte har sportbil längre) och sen hämta skatten uppe i barnhagen. Solen skiner och det e en härlig dag, stor dag. i Alla fall för oss som gillar Immortal och Foppa:).

Multimedia message

Vem kunde tro att detta var så kul.. I en timme! Pappa kände svetten rann efter x antal upplyftningar.

onsdag 23. september 2009

Foosball 23/9kl 1400

Andreas-Alex 10-3

En vanlig dag i Promob

Ser ut genom fönstret från vår vansinnigt läckra loftslokal, ännu en etage har plussats på på boligprojektet utanför. Undrar hur många lägenheter som det görs där..
Alex har sålt bilen. Dieselkärran har gjort sitt i Pettits ägo och ska rulla vidare med andra lyckliga sportbilsinnehavare. Ja sportbil. Just det är viktigt att påpeka u see. Du e ju en nobody om du cruisar runt i vanlig bil. Inga hästar. Viktigt vettu. Måste sälja Qashqaien ass. Inga hästar i den.

Alex har sålt telefoni till döva människor idag. Allt föregick med tolk.(Faktiskt sant)

The Clansman med Maiden spelas på hög volym på PC:n(Egentligen en Fredagslåt men spelas nu också Mån-Tors) och vi kommer på oss själva med att vara ruskigt ineffektiva. Blir inte mycket gjort till Bruce & co. Spotify e inte bra för oss.
Häromdagen satt alla med propparna djupt in i öronen på varsin pult och hörde på sin egen musik. Socialt. Spotify e inte bra för oss.
Fan vad de bygger utanför.

Blir en kaffe i solen nu. Med spotify förståss. Satans genialt program!

tirsdag 22. september 2009

Jagar

Varje dag nytt sök.
Finn.no är mer besökt än de flesta nettaviser och den är också nya startsidan i min browser. Status e att vi just nu hyr en kåk på ca 60 kvadrater, innehållande 2 rum och kök. Det ena rummet konverterades snabbt till en walk-in-closet eftersom vi inte hade någonstans att göra av våra plagg och det andra sover hela familyn i. Familjen Taikon liksom. Pressar ihop oss i en 120-säng, Flis tar opp hälften och pappa vaknar med sovande arm och kramp i sidan. Kl 2. Men vad gör man inte, vi e trots allt ganska glada att vi fick tag på ett ställe att bo till slut. Var ju bolösa ett par veckor innan flytt innan detta kom serverat.
Varje dag nytt sök.
Fortfarande inte hittat något potentiellt att köpa. Massa lägenheter, radhus, hus, 2-mannsboliger, 4-mannsboliger, slott, stall och andra lokaler ute. Tror vi börjar bli förvirrade. Ena dagen vill man bo i stan, andra ute i skogen. Ibland ändrar man autosöket till något man aldrig kunde tänka sig gjort dagen före. Varje dag e ny på finn.no. Undrar om vi nånsin kommer att hitta vår drömkåk..

Så var man igång..

Tänkte att aldrig i helvete att jag ska ramla in i den där satans blogghypen som det står att läsa om totalt överallt. Jag vill ju inte vara som alla andra. Hellre gå lite mot strömmen och kanske få lite cred för att man gör helt motsatt. Kanske dags att vakna, ingen är väl längre som dom andra och alla finner sina egna vägar att gå. Själv har jag bara lust att skriva av mig lite. Skrev väldigt mycket i mina yngre skoldagar men har liksom inte riktigt haft tid de sista 10 åren känns det som.
Eller kanske man inte tagit sig tid. Har lärt mig att tid måste tas, det ramlar inte över en som en gåva från ovan utan den springer fortare än man någonsin kommer att göra själv, och precis när man tror man kommit ikapp så bara spurtar den vidare. Jag ska ta mig tid att vara lite verbal. Här är mina ord..